//super awesome !
Big boss

Navigation : touch hover image




Bigfoots!

Put your CBOX codes here!


Credits!

basecode: Nurul AtiQah
Edit by: Cikmimin
Re-Edited By: Your Name
Others:   



Assalamualaikum & Hi ppl.

#1
Happy 2 years! Yahoo. Lol. So, haritu 1 June' 13 ''anniversary'' aku dgan Hjz. Hehehehe. *dengar lagu Gentleman // Psy* lol. Happy whut xx tak sangka dah 2 tahun. Alhamdullilah. Poyo tak aku? Ok thank you. Hopefully we'll last till end. Amin. 

#2
So sekarang ni ''pelajar-pelajar'' tengah bercuti selama 2 minggu. Well, cuti penggal. Guess what, aku habiskan cuti aku dgan twitter, facebook, youtube, makan, tengok tv, baca novel & tidur. Ya allah. Bila nak berubah ni?! Hmph. I know, kalau kita nak berubah bermula dari diri kita sendiri but ya.... banyak syaiton yang menghantui diriku ini. *longggg sigh* Rasa cam ''lifeless'' sangat sangat. Harini je aku bangun lambat. Pukul 8.30 pagi baru terjaga then kelam-kabut call Hjz. Lol xx. Patutnya harini aku kena pi kedai cakoi dgan Ammar, Hurairah & Nawwar but ada sesuatu yang menganggu aku. Apa dia? Biarlah rahsia ~ Lagipun cam tak best sebab tak dek gf aku lagi sorang (Einani). Dia pi Johor. Untunglah. Aku ni dok terperap dekat rumahku syurgaku. Katanya harini ada class Sejarah tapi asyik batal je. Harapan ~ Srsly bosan. Tapi kalau terlalu hyper bosan, buku latihan jugak aku bukak. Kalau aku bukak buku belajar tu, maknanya aku memang bosan gila pig lah -.- 

#3 
Pmr'13 lagi berapa bulan je. Tapi aku? Still goyang kaki macam nanti tak dek akan berlaku. Padahal time tu aku akan bertarung. Untuk parents aku. For make them proud. But me? Huh. Useless. Tak guna gak kalau aku dok post tapi tak dek apa-apa tindakan. But ni lah cara aku. Idk what happen to me. Sejak adanya internet di rumahku ini. Sejak aku form 1 tak silap aku. Semuanya cam pfft. Aku sedar tu, tapi how? I just in my world. Suck ok. Siapa yang nak jadik camni? Tell me who? *lagu When i was your mayn // Mas Bruno* ok. Bila nak sedar pun aku tak tahu. Bila dapat result teruk, baru nak buat drama agaknya *talk to myself* *slap my cheek* urgh. Bila nak dkat pmr kang baru tergopoh-gapah, kelam-kabut bagai. Time tu tak guna dah Syaffira oi. Tak guna! Pls give me some tips how can i be a hardwork girl. Pls, i'm begging. Aku selalu jugak berazam ''Aku nak berubah! Nak.'' then dalam dua tiga pat hari je pastu jadi cam biasa balik. That's me guys. Teruk kan? I know it. Thank you. My mom & my dad keep tell me 'Dik, pi belajar. Nak pmr dahni' i was like 'Ya allah. Syaffira, kau nak pmr. Wake up girl!' thanks ibu & abah. I wanna make them proud of me and kalahkan sepupu-sepupu aku yang lain such as Rijal & Syamrin. And this year saingan aku is Hazrul Aimang timang. Lol. He is my cousin. Abah punya adik, punya anak. Guess what? Rijal is his brother and i will face him. I should beat their result. Rijal got 8A's 1B. Hmph. Srsly hilang confident aku. Totally hilang. Dulu semangat kemain bila tengok batch 97's ambik result and saw kak fatin syaheera & kak zafirah got 9A's i was like 'Aku nak jadi cam dorang.' and tengok hjz dapat 5A. I must be like them. Lazy, why must you come to me? Kesian lah dekat aku ni. Siapa yang nak  hampakan parents dorang same goes to me. Dgan cara aku dapat result baik je, boleh bayar balik 'hutang' aku dekat dorang. Besarkan aku, bagi aku makan yang sedap-sedap etc. Ni jelah caranya. Aku nak dorang keluarkan air mata gembira bukan sedih. Tak nak ok! Change. That's all Syaffira. CHANGE. Think for your future & your parents. Cikgu-cikgu yang harapkan kau supaya dapat straight A's. Think. Ulang balik kejayaan kau masa upsr dulu eventho you got just 3A's and they proud of you girl. Balik rumah, ibu terus peluk. I miss that moment. Totally miss it. Lastly, dear Syaffira a.k.a myself, wake up girl. Pmr around the corner. Change pls. Think for your future, parents & Hjz. Think well Syaffira. 

#4
Folio. Hmph satu hal lagi. My holidays full w/ folio. Opps, think about folio padahal tak start pape lagi. Nak mati agaknya aku ni. Bila mau mula ni?! Urgh *hentak kepala* satu lagi. PEMALAS PUNYA SYAFFIRA. Hmph. Hampa aku dgan diri aku sendiri. Ya allah... Nak start sekolah dahni beb. Cikgu nak folio lah gila!!!!!!!! Sakainya kau capirarararara. Sedih duh dgan diri aku ni. Bagai bulan jatuh ke riba. Lol. Tah pape tah. Tak dek kena mengena pun. Tu betul-betul sakai :3 Wake up. Tu je aku mampu cakap dgan diri aku sendiri.

#5
Humaira, aku rindu kau gemok. Tadi aku baca blog kau, hmph hmph hmph. Rindu kau xx water splash. Totally miss you. Kalau kau ada, kitaorang tak kan jadi camni. Ya, orang-orang tertentu je faham. Miss you girl xx good luck for your life & pmr. 

Harini aku cam murung a.k.a tak dek mood sikit sebab aku pemalas. Campak laut ja aku ni. Someone pls. Dah ah. Thank you sebab baca. 

Hjz